News

News image:
17-07-2016
EL CINC DE SET, SOSTRE AL CENTRE VILA I CALAFELL
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(Centre Vila: 5d7, 4d7a, 3d7, 2Pd5sim, 3Pd4sim)
(Calafell: 5d7, 3d7, 4d7, Pd5)

Actuacions per sota de les expectatives dels Bordegassos de Vilanova aquest cap de setmana. Divendres passat, després de l'assaig, semblava evident que havia arribat l'hora de descarregar el quatre de vuit. L'enèsim quatre de set net va anar seguit d'una pinya de quatre de vuit fins a dosos que donava tortes les garanties. Dissabte, a les festes del Centre Vila, després de descarregar un cinc de set de postal, els vilanovins ja tenien muntada la pinya del quatre de vuit amb els segons dalt i els terços a punt de pujar, quan la pinya es va desmuntar. Un component el pom de dalt havia perdut la confiança i la colla no tenia marge de reacció. En aquesta situació, els Bordegassos van haver de completar la diada amb castells de set. Els set pisos, amb el cinc de set com a millor registre, també va ser el balanç diumenge a Calafell. La part positiva del cap de setmana va ser el debut d'una aixecadora i una enxaneta en castells de set.

Dissabte, amb un retard de 40 minuts sobre l'horari anunciat arran de la programació a la mateixa hora d'una cercavila i el trasllat de la diada a l'altura del Teatre Principal per esquivar les terrasses, els Bordegassos van obrir plaça amb un cinc de set impecable. A més, era el primer castell de set a plaça per a l'aixecadora Clàudia Trias. A segona ronda els vilanovins es quedaven amb el mal sabor de boca d'haver de descartar a darrera hora el quatre de vuit. El quatre de set amb l'agulla els va servir per sortir del pas i a tercera ronda els vilanovins van completar un tres de set lleuger. Per acabar, dos pilars de cinc simultanis i una propina de tres pilars de quatre.

Pel que fa a la resta de colles participants, els Castellers de Lleida van descarregar el tres de set, la torre de set (després d'un intent desmuntat) i el quatre de set. Els Sagals d'Osona van completar el quatre de set, els tres de set amb l'agulla i el tres de set. Uns i altres van acabar amb el pilar de cinc.

Diumenge al migdia, a la plaça Catalunya de Calafell, els Bordegassos van haver-se de conformar amb el cinc de set, el tres de set i el quatre de set. El cinc va servir com a revàlida de l'aixecadora que havia debutat el dia abans i el quatre va ser el primer castell a plaça de l'enxaneta, Ona González. Un pilar de cinc va tancar la diada.

A plaça també hi havia els Nens del Vendrell, que van obrir plaça amb un tres de vuit de postal. A segona ronda els vendrellencs van patir un contratemps amb la torre de vuit, que els va quedar en carregada després que l'estructura cedís pel pis de quarts. Però els Nens van reaccionar com a colla gran que són, descarregant el quatre de vuit i el pilar de sis. També van brillar els Castellers de Terrassa, que van donar continuïtat al seu estat de gràcia descarregant quatre de vuit, torre de set i tres de set per sota. Aquest darrer castell va superar un moment molt delicat abans de l'última aixecada.
« Back to the News

Upcoming Performances

Diada de L'Esperidió (Tarragona)
Saturday 19 October
Tarda
With Jove de Tarragona i Nens del Vendrell


26-10-2019
Dia de la Colla (Igualada)
Tarda


03-11-2019
Dia de la Colla (Terrassa)
Migdia


10-11-2019
Dia de la Colla (Vilanova)
12h. Pl. de les Cols


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos