News

News image:
22-10-2018
TRES CASTELLS DE SET A L'ESPERIDIÓ
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

(5d7, 4d7a, id3d8, 3d7, Pd5, Pd4)

Malgrat les baixes, els Bordegassos de Vilanova van actuar a la diada de l'Esperidió decidits a oferir la millor actuació possible. Dissabte a la tarda, al Pla de la Seu, just davant de la catedral de Tarragona, la colla de la camisa groc terrós va acabar completant tres castells de set, amb el cinc com a millor construcció. A tercera ronda van atacar un tres de vuit molt renovat de quarts en amunt que va mostrar-se molt sòlid. Tot i els canvis forçats al tronc, va quedar clar que l'estructura continua sent-hi. Els vilanovins van col•locar l'aixecador, però l'enxaneta va quedar encallat a quarts i l'estructura es va quedar desmuntant. Generant un punt més de confiança durant els assajos d'aquesta setmana, no hi hauria d'haver massa problemes perquè diumenge vinent, a Igualada, els Bordegassos poguessin completar el tres de vuit.

La colla de Vilanova va obrir plaça amb un cinc de set molt controlat que va permetre estrenar un segon. A segona ronda va ser el torn del quatre de set amb l'agulla. Un castell que tampoc no els va presentar cap complicació. Amb dos castells de set al sarró, els Bordegassos van atacar el tres de vuit. La baixa per lesió de la quart habitual la rengla també ha obligat els tècnics a reestructurar el tronc, fent baixar una quint a quarts i incorporant una nova quint. Els canvis han donat molt bon rendiment a assaig i a plaça també va quedar clar que l'estructura torna a estar a punt. Dissabte, però, la colla tampoc no podia comptar amb l'enxaneta habitual del tres de vuit. Massa adversitats sumades a un assaig de divendres condicionat per la pluja, fet que va obligar a traslladar les proves a la Peixateria Vella, on la colla no disposa de la xarxa, que facilita la feina en les proves límit. Finalment, intent desmuntat amb l'aixecador al seu lloc. En ronda de repetició, els de la capital del Garraf van descarregar un tres de set lleuger, amb els terços del de vuit a segons.

Per acabar, un pilar de cinc i un pilar de quatre femení que va servir per desplegar una pancarta reclamant la llibertat de les preses i exiliades polítiques.

Pel que fa a la resta de colles, la Jove de Tarragona va descarregar el cinc de vuit, el quatre de nou i el nou de set. Els Nens del Vendrell van completar el tres de vuit, el cinc de set i el nou de set, primer de la seva història, que van assolir després d'un intent desmuntat. Els Castellers de Sant Cugat van descarregar la torre de set, el quatre de vuit i el set de set.

La propera cita dels Bordegassos serà diumenge al migdia a Igualada, a la diada dels Moixiganguers d'Igualada. Una diada que serà transmesa en directe per les televisions de la Xarxa i el portal Xala. Per la seva part, dissabte al matí la colla donarà suport a la lluita contra el càncer infantil participant en l'enregistrament d'un anunci a l'Hospital Sant Joan de Déu.
« Back to the News

Upcoming Performances

Prèvia de Sant Jordi (Vilanova)
Saturday 27 April
18h, pl de l'Assumpció
With Conlloga de Castelló


28-04-2019
Diada de Sant Jordi (Vilanova)
12h, pl. de la Vila


12-05-2019
Fira de Sant Ponç (Sant Cugat)
Migdia


19-05-2019
Barcelona
Migdia, Nou Barris


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos