News

News image:
12-09-2018
COMUNICAT DE LA COLLA CASTELLERA BORDEGASSOS DE VILANOVA
[This article has not been translated into the requested language; we offer you the original version. We apologize for the inconvenience.]

La colla castellera Bordegassos de Vilanova i la Geltrú volem fer saber a l’opinió pública la nostra sorpresa, disgust i incomprensió en relació amb una actuació que havíem de fer per a la prestigiosa institució de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Ara fa uns mesos, una empresa que realitza anuncis es va posar en contacte amb la nostra colla per participar en un vídeo promocional de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Malgrat que els requeriments de la gravació no eren senzills (volum de persones, realització del castell, hores de rodatge...), la colla no va dubtar a cancel·lar una actuació prevista per al mateix dia en què es volia fer el rodatge i participar-hi. No cal que expliquem la importància que l’Hospital de Sant Joan de Déu té i la gran feina que s’hi fa. Precisament per això, tots vam veure clar que havíem de sumar al costat d’aquesta iniciativa i fins i tot vam anar a cercar la complicitat de diverses entitats vilanovines més, ja que se’ns exigia un volum de gent notable per a la gravació. Malauradament, tenim ben a prop persones que pateixen càncer infantil i tota la colla ha tingut clar que ens hi havíem d’implicar.

La nostra gran sorpresa arriba quan, a pocs dies de la data que se’ns havia donat, l’empresa responsable de la realització d’aquest espot ens diu que té un problema “innegociable” amb nosaltres: el color de la nostra camisa és el groc. Es veu que “algú” ha vetat el color groc en aquest espot sobre Sant Joan de Déu.

Independentment que el groc sigui el color de la lluita contra el càncer infantil, independentment que els Bordegassos de Vilanova vam triar el groc des de la nostra fundació l’any 1972, es veu que aquest color, avui, deu ofendre “algú”. Un “algú” a qui no li deu agradar el groc, o bé que accepta entrar en la paranoia contra el groc o que es plega davant qui, suposadament, es podria ofendre amb el groc.

Els Bordegassos de Vilanova no som aliens a tot allò que està passant al nostre país. És més, no ho volem ser. Com que suposem que aquesta aversió al nostre groc no deu ser perquè ens representi a nosaltres o a la lluita contra el càncer infantil, tan sols ens queda pensar que se’ns discrimina perquè algú podria arribar a relacionar el nostre groc amb la demanda de llibertat per als presos polítics.

Arribats a aquest punt, només ens queda que lamentar que “algú” prengui una decisió com aquesta que impedeix que puguem col·laborar amb una institució estimada, prestigiosa i admirada com Sant Joan de Déu. Evidentment, no podem acceptar que se’ns proposi canviar de color de camisa i molt menys per una fòbia a allò que pugui representar, avui a Catalunya, el color groc.

Desitgem que l’Hospital de Sant Joan de Déu continuï i millori la seva gran tasca sanitària i d’investigació, i esperem que en el futur els Bordegassos puguem dur a terme la col·laboració que ara se'ns ha negat.

Vilanova i la Geltrú, setembre de 2018
« Back to the News

Upcoming Performances

Vilafranca
Saturday 27 July
18h, davant Cal Figarot
With Castellers de Vilafranca i altres colles per confirmar


03-08-2019
Diada de les Neus
Pl. de la Vila


04-08-2019
Cercavila de Vigília Festa Major
18h, Plaça de la Vila


05-08-2019
Cercavila d'Anada a Ofici
8.30h, Pl. de la Vila


»View calendar«    »Download in PDF format«
»View in Google Calendar«

Upcoming Social Events

No planned activities

»View calendar«
»View in Google Calendar«

Become a member

Twitter: @bordegassos