Notícies

Imatge de la notícia
10-06-2018
AJUNTEM EL QUATRE DE VUIT I LA TORRE DE SET A L'ARBOÇ

(idTd7, Td7, 4d8, 5d7, Pd4dol, Pd5)

Millor actuació de la temporada per als Bordegassos de Vilanova, que aquest dissabte a l'Arboç van ajuntar per primer cop enguany el quatre de vuit i la torre de set. Els vilanovins van aprofitar la Diada d'inici de temporada dels Minyons de l'Arboç per revalidar la torre, estrenada la setmana passada, i la van acompanyar del tercer carro gros de l'any. Fins ara, aquests són els millors de registres de la colla durant el 2018.

La torre de set va ser el castell escollit per obrir plaça. I com el dissabte anterior, la torre es va descarregar a la segona, després d'un intent desmuntat. En primera instància, mentre ja sonava el toc d'aleta i només faltava col•locar el segon peu, una sacsejada va fer que l'enxaneta pensés que la passada podia castigar l'estructura. A la segona, gairebé sense temps de recuperar forces, els Bordegassos van tornar a afrontar la torre i la van descarregar sense dificultats.

A segona ronda arribava l'hora dels vuit pisos. El quatre de vuit es va agafar a la primera i va pujar amb decisió, tot i que amb un ritme força més lent que en els dos anteriors. Això va afavorir que l'estructura es deformés sensiblement, amb dos rengles estirats. La confiança que la colla té amb el quatre de vuit els va permetre defensar-lo sense que perillés en cap moment, malgrat que segurament aquest va ser el quatre de vuit menys bonic de l'any. Un toc d'atenció de cara a no relaxar-se.

Per arrodonir la diada els de la capital del Garraf van plantar el vuitè cinc de set de l'any. Un autèntic castell escola amb la participació de molta canalla novella i tronc que no havia pujat en els castells anteriors. En ronda de pilars els de la camisa groc terrós van descarregar el pilar de cinc.

A plaça també hi havia la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va descarregar el cinc de vuit, el tres de nou, el quatre de vuit amb l'agulla i el pilar de set. La Jove de Sitges, que va estrenar el cinc de set, va acabar sortint de plaça amb dos castells després de desmuntar el quatre de set amb l'agulla i completar el quatre de set després d'un altre intent desmuntat. Els amfitrions Minyons de l'Arboç van estrenar els set pisos, amb un bon quatre de set com a millor registre, que van acompanyar del tres de sis amb l'agulla i el tres de sis.

De dol per la Laia

Acabades les tres rondes, abans dels pilars, els Bordegassos van alçar un pilar de quatre de dol dedicat a la Laia. La colla de Vilanova també va actuar amb braçalets negres per recordar-la i mostrar el seu escalf cap a la família i amics de la nena.

« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Sense actuacions previstes

»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de l'Associativa

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

La Circular dels Bordegassos

Veure darrera circular

Veure darrera circular

Veure circulars anteriors

Vols rebre la circular per e-mail?

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos