Notícies

Imatge de la notícia
07-02-2018
COMUNICAT DELS BORDEGASSOS DE VILANOVA

Els Bordegassos de Vilanova som una colla castellera que sempre ens hem definit pel nostre caràcter obert, integrador, democràtic i amb un compromís indiscutible amb els drets democràtics dels catalans. Aquesta és una trajectòria a favor de les llibertats individuals i com a nació que ens avala des de fa molts anys, pràcticament des de la nostra fundació l’any 1972. En aquest Carnaval del 2018 ens trobem immersos en un d’aquests moments molt delicats per al futur del nostre país. Com a colla arrelada al nostre entorn local i nacional no defugim la controvèrsia política i sempre hem estat a favor del dret dels catalans a decidir lliurement el futur del país, de forma pacífica i democràtica, sense coaccions ni amenaces de cap tipus. Vilanova i la Geltrú és la pàtria del Carnaval. És la nostra gran festa i per això també som conscients que ha viscut les vicissituds polítiques del país: anys de prohibició, anys de tolerància, anys de gosadia, anys de transgressió... I aquest Carnaval del 2018 tampoc no estarà exempt d’allò que passa al país. Per nosaltres, aquest Carnaval no és un Carnaval “normal”. No ho pot ser quan hi ha presos polítics, exiliats i diversos investigats per uns suposats delictes que no són altres que defensar un ideari polític que compta amb un gran suport electoral, i fer-ho de forma democràtica i pacífica. La nostra Alcaldessa, sense anar més lluny, està citada a declarar per haver estat al capdavant d’una associació de municipis que defensa -reiterem que de forma democràtica, pacífica i transparent- uns objectius polítics àmpliament secundats per molts catalans. Tot el nostre suport i solidaritat. El mateix que també fem arribar a un altre conciutadà nostre, l’actor Toni Albà, que també ha hagut de declarar davant dels jutjats.

No ens agrada veure presos polítics, ni gent a l’exili ni aquest ambient de repressió i amenaça constant i generalitzada que s’escampa, perquè creiem que hi ha formes democràtiques i pacífiques de resoldre els conflictes polítics. Alguns dels actuals empresonats o exiliats han vist les Comparses des del balcó de l’Ajuntament i aquest any no ho podran fer.

No estem davant d’un Carnaval com qualsevol altre. I per fer-ho notar, sacrificarem una part lluïda i entranyable de la festa, com és pujar les nostres banderes al balcó de l’Ajuntament. Aquest any, les banderes es quedaran a la plaça i no pujaran al balcó com a mostra de protesta per la situació que vivim. Reiterem el nostre suport a l’Alcaldessa, Neus Lloveras, però enguany creiem que cal secundar la visibilització que no podem normalitzar una situació política que no té res de normal.

El Diumenge de les Comparses és un dels dies que més estimem els vilanovins i les vilanovines i el celebrarem. Anirem a les Comparses, saltarem, ballarem, farem les guerres de caramels, però en finalitzar-les ens quedarem a la plaça. És així com, de forma pacífica però rotunda, volem dir que visca el Carnaval de Vilanova, però que visqui la llibertat i la democràcia.


Vilanova i la Geltrú, 7 de febrer de 2018

« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Sense actuacions previstes

»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de l'Associativa

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

La Circular dels Bordegassos

Veure darrera circular

Veure darrera circular

Veure circulars anteriors

Vols rebre la circular per e-mail?

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos