Notícies

Imatge de la notícia
17-12-2017
MARIO MARCO, NOU CAP DE COLLA DELS BORDEGASSOS DE VILANOVA
 Els Bordegassos de Vilanova han escollit Mario Marco com a nou cap de colla. La candidatura que encapçalava qui aquesta temporada passada ha estat cap tècnic de l'entitat va rebre el suport majoritari a l'assemblea celebrada aquest dissabte a la tarda. Marco va definir el seu projecte com a "continuista" i va celebrar que la colla es troba en "bona situació". El projecte dels Bordegassos per a la temporada 2018, escollit amb 68 vots a favor,7 vots en contra i 9 en blanc, renova la meitat de càrrecs a l'equip tècnic i conserva com a president Jordi Ibáñez.

Mario Marco va avançar que el seu projecte en bona mesura voldrà donar continuïtat al treball tècnic de la darrera temporada, tot i que també presentarà novetats. Es va mostrar convençut que la colla té "una bona base" per començar la nova temporada i, tot i no voler fixar uns objectius concrets, va recordar que "l'any passat ja va mostrar algunes cartes". Sí que va destacar que un dels propòsits serà avançar la consecució dels primers quatre i tres de vuit de la temporada, castells que enguany la colla ha dominat.

Respecte a les novetats, Marco va anunciar que "volem estudiar encara més com treballen les altres colles" i també va fer un elogi de l'actitud i la puntualitat per respecte a tots els castellers de la colla. Va apostar per millorar la conciliació dels horaris respecte a la canalla. També va avançar que els dilluns, coincidint amb l'assaig de pilars, també hi haurà un assaig no oficial de castells per avançar en tecnificació. Els assajos seguiran sent els dimecres i divendres. Dimecres hi haurà assaig de canalla de set a vuit del vespre, mentre que l'assaig generar serà de vuit a dos quarts de deu. Divendres la canalla començarà a dos quarts de deu, ja havent sopat, i l'assaig general arrencarà a les deu de la nit.

Pel que fa a l'equip tècnic, Mario Marco compta amb Sergi Pérez com a sots cap de colla, amb Jordi Alba i Joan López com a equip de troncs. L'equip de canalla viu un relleu generacional, amb Anna López com a nova cap de canalla, que al seu equip comptarà amb Laura González, Mar Díaz, Montse Albà, Pau Hil, Joan López, Judit Forcada, José Morales, Oriol Pereira, Sarai Garcia i Pau Ortiz. Hi haurà un grup dedicat al treball emocional i també un equip social per a la canalla, amb Àlex Pereira, Júlia Grífols i Júlia López. Com a col•laboradores també hi haurà Nerea Rivera Sara Virgil i Ainoa Morales. El cap de pinyes continuarà sent Pep Grífols, amb Josep Maia Tello com a sots cap de pinyes i cap de folres, i Francesc Maynè com a sots cap de folres. L'equip el completen Jordi Castanyeda, Gerard d'Olesa, Cristobal Raya, Albert Riba, Gerard Marco i Xavier Mestres, amb un equip de nuclis encapçalat per Davig Gimeno amb Christian López i Jordi Capitán. Com a cap de pilars continua Jaume Cartró, amb el suport de Mar Díaz.

La junta administrativa manté president però incorpora moltes novetats. Els nous vicepresidents són Miquel Àngel Arnal i Marcel•lí Ferrer. Jordi Valeriano és el nou tresorer, amb Cristina Adsuar al seu equip. La nova cap de comunicació i imatge és Laerke Saura, Jaume Pujol continua com a cap de l'associativa, Pere Gassó com a relacions públiques i Xavier Mestres com a secretari. Com a vocals hi haurà José Manuel Pereira i Marc Ortiz de Urbina. La responsable de l'equip de prevenció és Mati López, Rosa Alonso és la responsable d'assegurances i Jordi Castanyeda coordina els actes culturals. Mar Montes és la nova vocal de gralles, Kanko Ràfols coordina l'arxiu i Miquel Olària el manteniment del local.

L'assemblea es va obrir amb el balanç de la temporada 2017. El cap de colla sortint, Marcel•lí Ferrer, va destacar la trajectòria ascendent de la colla durant les darreres tres temporades, va celebrar la "consolidació definitiva del quatre de vuit", tot recordant que enguany "els 11 que hem descarregat han estat diferents", i també va celebrar e domini mostrat amb el tres de vuit. Les xifres de castells de vuit que la colla ha aconseguit amb Marcel•lí Ferrer al capdavant no s'assolien des del 2002. Ferrer, que va ser aplaudit al final de la seva intervenció, va elogiar la feina de totes les persones que s'impliquen a fons, va convidar a deixar treballar els tècnics de la colla i a respectar la figura del cap de colla. La gestió de la junta sortint va ser aprovada amb 65 vots a favor, 6 en contra i 14 abstencions. També va fer balanç el president Jordi Ibáñez, que va aprofitar per detallar exhaustivament totes les activitats de la colla al llarg de la temporada. Ibáñez també es va mostrar molt elogiós amb la tasca duta a terme per part de l'equip associatiu, i va convidar tots els integrants de la colla a treballar perquè la colla avanci.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Igualada
Diumenge 28 d'octubre
Amb Moixiganguers d'Igualada
Castellers de Terrassa


03-11-2018
Lleida
tarda


11-11-2018
Fira de Novembre i Dia de la Colla (Vilanova)


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de l'Associativa

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

La Circular dels Bordegassos

Veure darrera circular

Veure darrera circular

Veure circulars anteriors

Vols rebre la circular per e-mail?

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos