Notícies

Imatge de la notícia
29-11-2017
L'ANY 2017, EL DEL DOMINI ABSOLUT DELS CASTELLS DE 8 BÀSICS
La temporada castellera ja ha finalitzat i arriba el moment de fer un balanç fred i reposat. Els números diuen que els Bordegassos de Vilanova han fet aquest 2017 la seva millor temporada des del 2002. Un total de 17 castells de vuit descarregats és la millor collita de les últimes 15 temporades per als de la camisa groc terrós, que han afegit un domini absolut del tres de vuit al domini del quatre que ja van assolir durant la segona meitat de l’any anterior. A més, la colla ha tornat a descarregar la torre de vuit, que no descarregava des del 2012.

El gran èxit de la colla castellera de Vilanova aquest 2017 ha estat consolidar els castells de vuit bàsics. De quatres de vuit n’han descarregat 11, n’han carregat un i n’han desmuntat dos. L’única caiguda amb aquest castell va ser, justament, el primer dia que el van intentar, quan el van carregar per Sant Jordi. Després, van aixecar el peu de l’accelerador durant unes setmanes, van introduir retocs al castell i des d’aleshores l’eficàcia ha estat màxima. A més, el carro gros dels Bordegassos ha introduït moltes rotacions al tronc i el pom de dalt. Per a aquest castell ja no hi ha ningú imprescindible.

El tres de vuit, que la temporada anterior només havien pogut carregar un cop, aquest 2017 l’han descarregat cinc vegades, amb un únic intent desmuntat. Cal remuntar-se al 2002 per trobar un tres de vuit tan consolidat. La temprada 2012, la de la tripleta de vuit del Concurs, de tresos de vuit en van descarregar tres, en van carregar un i en van desmuntar quatre. El 2014 i el 2015 els Bordegassos sí que van descarregar el tres, però només en una ocasió. No el tenien per la mà.

El sabor agredolç a aquest 2017 l’han deixat les dues darreres grans diades. A Igualada no van poder revalidar la torre folrada, mentre que al Dia de la Colla no van poder amb el cinc de vuit, que no assoleixen des del 2002.

En xifres totals, durant el 2017 els Bordegassos han descarregat 217 castells (91,2%), n’han carregat 2 (0,8%), han fet 3 intents (1,3%) i n’han desmuntat 16 (6,7%).
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Sense actuacions previstes

»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de l'Associativa

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

La Circular dels Bordegassos

Veure darrera circular

Veure darrera circular

Veure circulars anteriors

Vols rebre la circular per e-mail?

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos