Notícies

Imatge de la notícia
05-10-2017
AQUEST DIUMENGE, A L'ARBOÇ AMB FAM DE MOLTS CASTELLS DE 8
Els Bordegassos de Vilanova segueixen llançats i aquest diumenge, a l’Arboç, podrien fer un pas més per aixecar el seu sostre casteller de la temporada. Amb el tres i el quatre de vuit plenament consolidats, a més de reeditar aquests dos castells, els groc terrosos podrien aprofitar la seva participació en la Diada del quinzè aniversari de la represa dels Minyons de l’Arboç per dur a plaça la primera torre de vuit de l’any. Enguany aquesta diada, que començarà a les onze del matí, serà multitudinària. Els castellers vilanovins compartiran plaça amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Sants, la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Minyons de l’Arboç.

Però aquesta no és una setmana convencional. Divendres al vespre els Bordegassos tenen una actuació comercial a Girona, d’aquestes que són molt necessàries per a l’economia de la colla. Com que això els impedirà celebrar l’assaig general, han decidit convocar un assaig especial de torre de vuit dissabte a les sis de la tarda. Un assaig temàtic per al folre de la torre, on els tècnics aspiren a completar la prova definitiva abans d’estrenar a plaça el folre.

Vuit quatres de vuit descarregats consecutivament, introduint-hi tota mena de canvis, i dos tresos de vuit descarregats, a festa major i revalidat fa dues setmanes a la diada Albert Salvany, fa que els Bordegassos hagin intensificat la feina a assaig amb castells superiors. La torre de vuit és un dels castells que en el qual s’han multiplicat els esforços a assaig. Divendres passat els vilanovins van posar-hi quints i ara esperen posar-hi dosos i tot el folre dalt per poder-la dur a plaça encara amb més garanties. Abans de Festa Major els Bordegassos ja van posar els dosos a la torre, tot i que aleshores els tècnics van preferir seguir polint detalls, especialment del nucli del castell i el seu encaix amb la soca. Aquí és on s’han notat més els progressos durant els darrers assajos.

El calendari que resta als Bordegassos en aquesta temporada és molt atractiu. Les cinc principals cites que avui els resten són actuacions de castells de vuit. El 15 d’octubre seran a Sabadell, a la Diada dels Saballuts. El 28 seran a Igualada, a la Diada dels Moixiganguers. La Diada dels Bordegassos serà el 5 de novembre i després encara quedarà tancar temporada el 12 de novembre a Barcelona, al Clot. Totes aquestes actuacions reuneixen les condicions ideals per poder seguir sumant castells de vuit bàsics i poder anar més enllà, per exemple aixecant un pis la torre, que en la versió de set ja han descarregat deu cops aquest 2017.

Assaig a la plaça de la Vila?

L’assaig especial d’aquest dissabte, dedicat exclusivament a la torre de vuit amb folre, començarà a les sis de la tarda al local de la colla. Allà tindran lloc les proves netes, entre d’altres. Però la colla es planteja la possibilitat que la segona meitat de l’assaig, la dedicada a posar tot el folre al damunt de la soca, es traslladi a la plaça de la Vila. La colla aspira a tornar a posar els dosos a la torre de vuit.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Roda de Ter
Dissabte 22 de setembre
tarda
Amb Sagals d'Osona
Nyerros de la Plana


06-10-2018
Concurs de Castells (Tarragona)


20-10-2018
Tarragona (Diada de l'Esperidió)
tarda


28-10-2018
Igualada


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de l'Associativa

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

La Circular dels Bordegassos

Veure darrera circular

Veure darrera circular

Veure circulars anteriors

Vols rebre la circular per e-mail?

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos