Notícies

Imatge de la notícia
06-08-2017
ARRIBEM ALS 1.000 PILARS DE CINC DESCARREGATS!
La cercavila del Vot del Poble aquest any va tenir un significat especial per als Bordegassos de Vilanova, que van segellar l'excel·lent Festa Major 2017 descarregant el pilar de cinc número mil de la seva història. Dissabte a la nit, després d'entrar a la plaça de les Neus amb el tradicional pilar de quatre caminant i els protocol·laris dos pilars d'entrada de pabordes i autoritats, des de megafonia es va anunciar una actuació especial. Els Bordegassos es disposaven a enlairar el que possiblement haurà estat el pilar de cinc més aplaudit i emotiu de la seva història.

La plaça, plena de gom a gom, va emmudir amb un silenci molt respectuós. Per afrontar aquest pilar tan especial els Bordegassos van escollir com a segon Marcos Montes. El veterà casteller, el gran artífex dels grans pilars de sis i de set dels Bordegassos a finals del segle XX i primers del XXI, simbolitzava millor que ningú el respecte per a la història que la colla volia expressar amb aquell pilar.

L'aleta va anar seguida d'una ovació de les que posa la pell de gallina. El segon va girar el pilar a banda i banda, i el pilar es va descarregar acompanyat dels aplaudiments cada cop més intensos. Assolir els mil pilars de cinc descarregats, cosa que fins ara només havien assolit vuit colles a tot el món casteller, permet fer-se la de fins a quin punt els Bordegassos són una colla històrica. El 8 de setembre del 1972 van descarregar el primer, a Sant Sadurní d'Anoia, i aquesta Festa Major, 45 anys després, ja han descarregat e que fa mil. Entremig, l'esforç de moltíssimes persones que han treballat per al fet casteller a la capital del Garraf.

En aquests 45 anys d'història, els Bordegassos han descarregat 1.000 pilars de cinc, n'han carregat 66, n'han fet 31 intents fallits i n'han desmuntat 8. El percentatge de descarregats és d'un 90,4%. Un tant per cent que augmenta a mesura que avancen les temporades. El percentatge de descarregats durant els darrers 20 anys frega el 96%.
« Tornar a les notícies

Properes actuacions

Esplugues de Llobregat
Diumenge 22 de juliol
12:00h, jardins del Casal Robert Brillas
Amb Xicots de Vilafranca
Castellers d'Esplugues


28-07-2018
Diada de les Neus, Festa Major de Vilanova
tarda


04-08-2018
Vigília de Festa Major de Vilanova


05-08-2018
Festa Major de Vilanova


»Veure agenda«    »Baixar-la en PDF«
»Veure a Google Calendar«

Properes activitats de l'Associativa

Sense activitats previstes

»Veure agenda«
»Veure a Google Calendar«

La Circular dels Bordegassos

Veure darrera circular

Veure darrera circular

Veure circulars anteriors

Vols rebre la circular per e-mail?

Fes-te soci

Twitter: @bordegassos